حقوق خانواده

خوانده دعوای فسخ طلاق به سبب حجر

استعلام: ١–آیا دعواى فسخ نکاح و طلاق از سوى هر یک از زوجین به طرفیت دیگرى، پیش از صدور حکم حجر قابلیت استماع دارد؟ ٢–در صورت طرح دعوا پیش از صدور حکم حجر، آیا خوانده دعوا اهلیت پاسخگویی دارد؟ اصولاً چه کسی باید خوانده دعوا قرار گیرد؟ پاسخ: ١ و ٢ –رسیدگی به دعواى فسخ نکاح یا طلاق در فرض ادعاى حجر خوانده، فرع بر صدور حکم حجر و تعیین قیم براى فرد محجور است؛در این فرض، دادگاه با استفاده از ملاک ماده ١٠۵ قانون آیین دادرسی دادگاه هاى عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ١٣٧٩ بایدقرار توقف دادرسی صادر و در اجرای ماده ۵۶ قانون امور حسبی مصوب ١٣١٩ مراتب را به دادستان منعکس و پس از صدور حکمحجر خوانده و تعیین قیم برای وى، به دعواى فسخ نکاح یا طلاق رسیدگی کند. روح اله رئیسى معاون اداره کل حقوقی قوه قضایی ٢۶ / ٠۴ / ١۴٠٠ ۴٣٧ / ١۴٠٠ / ٧ شماره پرونده : ١۴٠٠ – ١۶ / ٩ – ۴٣٧ ح  

هیات عمومی دیوان عدالت اداری

هیات عمومی دیوان عدالت اداری شماره دادنامه: ۳۹۷ تاریخ دادنامه: ۱۳۹۹/۳/۱۳ شماره پرونده: ۹۷۰۰۹۶۸ رای هیات عمومی نظر به اینکه دادگستری استان مرکزی مستنداً به بخشنامه شماره ۹۰۰۰/۸۰۰/۱۰۷۸۶ _  ۱۳۹۵/۸/۲۵ معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه طی دستور شماره ۹۰۱۲/۸۸۵۶/۶ – ۱۳۹۵/۸/۲۶ فراتر از بخشنامه واصله مقرر کرده کلیه دعاوی حوزه خانواده …

هیات عمومی دیوان عدالت اداری خواندن بیشتر & raquo؛

رای وحدت رویه شماره ۷۷۹ – ۱۳۹۸/۰۵/۱۵ هیات عمومی دیوان عالی کشور

  شماره ویژه نامه: ۱۲۱۹ سال هفتاد و پنج شماره ۲۱۷۴۱ رأی وحدت رویه شماره ۷۷۹ ـ ۱۳۹۸/۵/۱۵ هیأت عمومی دیوان عالی کشور شماره ۱۰۹۹۰/۱۵۲/۱۱۰ ۱۳۹۸/۰۸/۰۸ مدیرعامل محترم روزنامه رسمی کشور گزارش پرونده وحدت رویه قضایی ردیف ۹۴/۲۷ هیات عمومی دیوان عالی کشور با مقدمه و رای شماره ۷۷۹ -۱۳۹۸/۰۵/۱۵ به شرح ذیل تنظیم و …

رای وحدت رویه شماره ۷۷۹ – ۱۳۹۸/۰۵/۱۵ هیات عمومی دیوان عالی کشور خواندن بیشتر & raquo؛

طلاق به درخواست زوجه

درخواست طلاق زوجه به دلیل محکومیت کیفری زوج صرف محکومیت زوج به اخلال در نظم عمومی دانشگاه محل تحصیل زوجه موجب تحقق عسر و حرج زوجه نمی ­شود زیرا اخلال در نظم عمومی دانشگاه با اخلال در نظم خانواده دو مقوله متفاوت از همدیگر است. انحلال نکاح، طلاق، جهات، عسر و حرج، عسر و حرج …

طلاق به درخواست زوجه خواندن بیشتر & raquo؛

بخشنامه در خصوص محکومین تادیه مهریه بر اساس تعداد سکه طلا

شماره ۱۰۰/۳۴۸۵۹/۹۰۰۰                                                                           ۲۲/۷/۱۳۹۷ بخشنامه در خصوص محکومین تادیه مهریه بر اساس تعداد سکه طلا روسای کل دادگستری استان های سراسر کشور نظر به برخی گزارش های واصله تعدادی از محکومین تادیه مهریه بر اساس تعداد سکه طلای تعیین شده به علت افزایش غیر متعارف قیمت آن توان پرداخت را نداشته و به همین جهت در …

بخشنامه در خصوص محکومین تادیه مهریه بر اساس تعداد سکه طلا خواندن بیشتر & raquo؛

حجر و قیمومیت در قانون مدنی

  کتاب دهم – در حجر و قیمومت فصل اول – در کلیات ماده ۱۲۰۷ اشخاص ذیل محجور و از تصرف در اموال و حقوق مالی خود ممنوع هستند: ۱– صغار؛ ۲– اشخاص غیررشید؛ ۳– مجانین. ماده ۱۲۰۸ غیر رشید کسی است که تصرفات او در اموال و حقوق مالی خود عقلایی نباشد. ماده ۱۲۰۹ …

حجر و قیمومیت در قانون مدنی خواندن بیشتر & raquo؛

نفقه اقارب در قانون مدنی

  فصل اول – در الزام به انفاق ماده ۱۱۹۵ احکام نفقه‌ی زوجه همان است که به موجب فصل هشتم از باب اول کتاب هفتم مقرر شده و بر طبق همین فصل مقرر می‌شود. ماده ۱۱۹۶ در روابط بین اقارب فقط اقارب نسبی در خط عمودی اعم از صعودی یا نزولی ملزم به انفاق یکدیگرند. …

نفقه اقارب در قانون مدنی خواندن بیشتر & raquo؛

ولایت درقانون مدنی

  باب سوم – در ولایت قهری پدر و جد پدری ماده ۱۱۸۰ طفل صغیر، تحت ولایت قهری پدر و جد پدری خود می‌باشد و همچنین است طفل غیررشید یا مجنون در صورتی که عدم رشد یا جنون او متصل به صغر باشد. ماده ۱۱۸۱ هر یک از پدر و جد پدری، نسبت به اولاد …

ولایت درقانون مدنی خواندن بیشتر & raquo؛

حضانت در قانون مدنی

 . باب دوم – در نگاهداری و تربیت اطفال ماده ۱۱۶۸ نگاهداری اطفال هم حق و هم تکلیف ابوین است. ماده ۱۱۶۹ برای حضانت و نگهداری طفلی که ابوین او جدا از یکدیگر زندگی می‌کنند، مادر تا سن هفت سالگی اولویت دارد و پس از آن با پدر است. تبصره: بعد از هفت سالگی در …

حضانت در قانون مدنی خواندن بیشتر & raquo؛

نسب درقانون مدنی

کتاب هشتم – در اولاد باب اول – در نسب ماده ۱۱۵۸ طفل متولد در زمان زوجیت، ملحق به شوهر است مشروط بر این که از تاریخ نزدیکی تا زمان تولد کمتر از شش ماه و بیشتر از ده ماه نگذشته باشد. ماده ۱۱۵۹ هر طفلی که بعد از انحلال نکاح متولد شود ملحق به …

نسب درقانون مدنی خواندن بیشتر & raquo؛