اثر اقرار و سوگند مدیران شخص حقوقی

مقاله:

چکیده

امروزه با توجه به افزایش حضور اشخاص حقوقی در جامعه و نقش بزرگی که در جابجایی منابع ثروت ایفا می­کنند، تحقیق پیرامون نحوه­ی دادرسیِ تنازعات مرتبط با آنها و دلایل قابل قبول در آن دادرسی­ها می­تواند رافع بسیاری از معضلات و قدمی در راه استقرار عدالت باشد. یکی از موضوعاتی که مغفول مانده و کار زیادی درخصوص آن صورت نگرفته است، امکان توسل به اقرار و سوگند مدیران آن اشخاص در اینگونه دعاوی است. صرف­نظر از اینکه درخصوص امکان توسل به این ادله در دعاوی مربوط به آنها اتفاق­نظر وجود ندارد، ماهیت اقرار و سوگند و همچنین شرایط و ویژگی­های خاص اشخاص حقوقی، پاسخ به این پرسش را سخت­تر می­کند. در این تحقیق با امعان­نظر در ارکان شخص حقوقی و همچنین اهداف وضع مقررات راجع به اقرار و سوگند، این نتیجه حاصل شد که عدم استفاده از این دلایل در دعاوی مرتبط با اشخاص حقوقی صحیح نیست مگر در مواردی که امکان عقلی تمسک به دلایل یاد شده وجود نداشته باشد.

واژگان کلیدی: شخص­حقوقی، اقرار، سوگند، مدیران شخص­حقوقی

راهنمای استفاده از مقاله:

مقاله اثر اقرار و سوگند مدیران شخص حقوقی، سالها پیش با همکاری احدی از اساتید فرهیخته تهیه و برای مجله وزین مدرسه حقوق کانون وکلای اصفهان ارسال و به چاپ رسید. موضوع بحث با توجه به مقررات کیفری اخیرالتصویب، از حیث اثرگذاری یا عدم تاثیر آن مقررات بر رسیدگی های مدنی، بحث برانگیز و چالشی است. چکیده مقاله پیشتر آمد اما لازم است جامعه حقوقی عنایت داشته باشد امروزه اشخاص حقوقی مانند اشخاص حقیقی به فعالیت اقتصادی اشتغال دارند و لازم است با دقت فراوان فعالیت های ایشان رصد شود و احکام مناسب به گونه ای تشریع و تبیین گردد که از یک سو ستم ناروایی بر سهامداران آنها بار نشود و از دیگر سو اشخاص ثالث و باقی مردم عهده دار بار آنها نشوند. یافتن نقطه تعادل بین دو محذوریت بالا بسیار مهم است و نیاز به ژرف نگری و دقت دارد.

برای دریافت فایل کامل مقاله می توانید ، از طریق دسترسی زیر اقدام کنید.

همچنین می توانید به تارنمای مجله مدرسه حقوق کانون وکلای دادگستری اصفهان و به مجله شماره ۱۴۸ آن مجله به نشانی زیر سر بزنید.

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *